Osijek donirao 350 tisuća kuna za razminiranje Nemetina

Ilustracija: mineaction.org

GRADONAČELNIK Osijeka Ivica Vrkić danas je potpisao ugovor o donaciji sredstava Hrvatskom centru za razminiranje u iznosu od 350 tisuća kuna. Sredstva su namijenjena razminiranju područja Nemetina, ističe Vrkić.

"To je područje vikend-zone Nemetin i mi ćemo na ovaj način razminirati 62.700 metara kvadratnih od 4,8 kilometara kvadratnih još uvijek miniranog područja u Gradu Osijeku", rekao je Vrkić.

Ako vrijeme dopusti, s razminiranjem bi se krenulo već ovih dana:

"Ono što ostaje planira se i predviđa za sljedeću godinu i narednih godina. Jedan dio će ići iz proračuna, a ako bude trebalo i mi ćemo izdvajati određena sredstva za to jer želimo što je moguće prije odraditi posao i proglasiti Grad Osijek zonom bez minskih polja", istaknuo je Osijek.

Ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec ističe da su planovi vrlo konkretni, te da bi sve trebalo ići vrlo brzo:

"Mi smo maloprije razgovarali da ćemo Grad Osijek u narednih godinu dana učiniti destinacijom koja više neće imati minski problem. Kao što je rekao gradonačelnik, 4,8 kvadratnih kilometara ostalo je minski sumnjivih na području Grada Osijeka. 75% tog prostora otpada na šume, a preostalih 25% su poljoprivredne površine", rekao je Jakopec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara