Osječki tramvajac: Sugrađaninu sam platio ratu i spasio ga deložacije jer se i meni to može desiti

Osječki tramvajac: Sugrađaninu sam platio ratu i spasio ga deložacije jer se i meni to može desiti

Foto: GPP Osijek

"JA SAM spasio od deložacije Željka Budića, plativši mu ratu duga od 7.200 kuna. No, nisam učinio nikakvo herojsko djelo jer već sutra mogu ja ostati bez krova nad glavom", rekao je Glasu Slavonije osječki tramvajac koji nije želio otkriti svoje ime.

Budića, inače člana Radničke fronte, gotovo svakodnevno je viđao u tramvaju koji je vozio. Jednog dana je uočio naglu promjenu njegovog raspoloženja.

"Inače veseo čovjek u proljeće prošle godine nekako je propao i vidjelo se da je u problemima. Pitao sam ga kako je i ispričao mi je da za svoj rad nije bio plaćen, da je stvorio dug za kuću i da će ga uskoro deložirati. Kad mi je to ispričao, ostao sam bez riječi i odlučio mu pomoći", ispričao je vozač tramvaja.

Supruga se odmah složila

Kad je supruzi rekao svoj plan ona se odmah složila da nesretniku moraju pomoći. Dan prije deložacije pomoću Google Eartha pronašao je kuću Budićevih, koju je netom prije toga vidio u televizijskoj emisiji gdje je Budić bio gost, i uputio se k njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Neopisivo je dobar osjećaj kad nekomu možeš pomoći. Otišao sam mu nakon posla i bio je iznenađen što sam došao. Otišli smo u banku i riješili taj problem, a moram priznati da sam iznenadio i samog sebe jer nikada nisam takvo što učinio", iskren je tramvajac.

Budić, koji živi sa suprugom i dvoje djece srednjoškolaca, Glasu Slavonije je rekao da nikad neće zaboraviti veliku gestu svog sugrađanina. Kaže kako mu je vozač rekao da ne bi mogao živjeti sa saznanjem da ima novca, a da mu nije pomogao.

"Mislio sam da ću dobiti infarkt drugi put u životu kad mi je rekao razlog svoga dolaska. Bio sam uvjeren da se šali. Platio mi je dug i ja to nikada neću zaboraviti. Nadam se da ću kad-tad biti u prilici vratiti mu taj novac, a ono što je taj čovjek napravio za mene malo bi tko učinio za bilo koga", ispričao je Budić, koji je zbog nezakonitog otkaza dobio spor protiv tvrtke, no nikada nije dobio novac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara