Osmogodišnji dječak pronađen u koferu u španjolskoj zračnoj luci

Osmogodišnji dječak pronađen u koferu u španjolskoj zračnoj luci

Foto: Španjolska policija

OSMOGODIŠNJI dječak iz Obale Bjelokosti predan je španjolskoj Socijalnoj službi nakon što je na aerodoromu pronađen sklupčan u koferu u kojem ga je, iz Maroka, pokušala prokrijumčariti 19-godišnja žena, javlja The Guardian.

Policija je dječaka primijetila u koferu nakon što su, vidno uznemirenu ženu, tražili da kofer stavi na rendgenski pregled. Očekivali su da će pronaći drogu ili drugu nezakonitu robu. Međutim, na smici su vidjeli kako se u koferu nalazi dijete. Kada su kofer otvorili iz njega je izašao preplašeni dječak i rekao im da se zove Abou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Marokanka koja ga je pokuša prokrijumčariti u zemlju je uhićena, a glasnogovornik policije izjavio je da je dječak u lošem stanju te da je priča mogla završiti tragično.

Dva sata kasnije, kroz zračnu luku je prolazio čovjek iz Obale Bjelokosti, inače stanovnik Kanarskih otoka. Kada su mu agenti aerodorma pokazali fotografiju dječaka, čovjek je priznao da je to njegov sin nakon čega je uhićen.

Iz policije su rekli da žena koja je dječaka pokušala prokrijumčariti nije s njim u rodu te kako sumnjaju da joj je otac dječaka platio ne bi li ga prebacila preko granice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara