Otac ubojice iz Nantesa i službeno tužio vrh francuske policije zbog smaknuća sina

Otac ubojice iz Nantesa i službeno tužio vrh francuske policije zbog smaknuća sina

Foto: AFP

OTAC Mohameda Meraha, islamista kojega su smaknuli francuski specijalci nakon što je ubio sedmero ljudi, je i službeno podnio tužbu zbog smrti svoga sina.

Odvjetnica Mohameda Benalela Meraha, koji živi u Alžiru, je kazala da su tužili "one iz vrha policije koji su naredili ubojstvo". Ubojica je smaknut nakon 32-satne opsade njegova stana. Priznao je ubojstvo sedam ljudi, uključujući i židovsku djecu, u napadu koji je šokirao Francusku. Mohamed Benalel Merah je nedugo nakon smrti sina 22. ožujka kazao da namjerava podići tužbu protiv francuske vlade.

"400 teško naoružanih na njega samog u stanu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska odvjetnica Isabelle Coutant-Peyre, koja pomaže alžirskom odvjetniku Zahiji Mokhtariju, je danas u Parizu podnijela tužbu. 23-godišnji Merah je u svojoj seriji napada koju je snimio kamerom ubio tri vojnika, troje djece i učitelja. Mediji su ga nazvali "ubojicom sa skuterom" zbog prijevoznog sredstva koje je koristio u napadima u Toulouseu i obližnjem gradu Montaubanu.

"Imali smo 300 do 400 teško naoružanih ljudi i muškarca koji je sam bio u stanu. Samo ta činjenica je dovoljna kako bi se postavila pitanja", kazala je Coutant-Peyre. Otac je u ožujku kazao da su vlasti namjerno ubile njegova sina, jer bi njegovo uhićenje izazvalo nezadovoljstvo u Parizu. "Da sam otac takvom čudovištu, zašutio bih od srama", kazao je tadašnji francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara