Otvora se Odjel hitne medicine u Slavonskom Brodu

Otvora se Odjel hitne medicine u Slavonskom Brodu

Foto: HR Foto

MINISTAR zdravlja Rajko Ostojić otvorit će Odjel hitne medicine u Općoj bolnici 'Dr. Josip Benčević' u Slavonskom Brodu.

Investicija je vrijedna 5,85 milijuna kuna, a u cijelosti je financirana sredstvima Ministarstva zdravlja. Uređenje prostora stajalo je 3 milijuna, dok je nabavka suvremene opreme koja se sastoji od respiratora, UZV i RTG uređaja, operacijskih stolova, kreveta i drugog, stajala 2,85 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjel hitne medicine je jedinstveno ulazno mjesto za sve hitne pacijente i ima mogućnost zbrinjavanja svih vrsta hitnih medicinskih slučajeva. Odjel se sastoji od ulaza za vozila hitne službe, trijaže, laboratorija, reanimacijske i operacijske sale te prostora za smještaj i nadzor akutnih pacijenata.

Ovo je osmi odjel koji je uređen u sklopu Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, koji provodi Ministarstvo zdravlja u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu, a uz pomoć zajma Svjetske banke. U tijeku je nabava opreme za odjele hitne medicine u još osam bolnica. Do kraja godine Hrvatska će imati 21 takav odjel, u svakoj županiji po jedan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara