Otvoren natječaj za subvencioniranje kamata poduzetnicima: Prednost proizvođačima

Otvoren natječaj za subvencioniranje kamata poduzetnicima: Prednost proizvođačima

Foto: freeimages.com

ZAGREBAČKA županija raspisala je javni natječaj za prikupljanje poduzetničkih zahtjeva za kredit kroz Program "Kreditom do uspjeha“ Mjera 1. – Kreditom do konkurentnosti.

Riječ je o Programu Ministarstva poduzetništva i obrta kojeg zajednički provode Ministarstvo i Zagrebačka županija, a prema odluci Ministarstva kreditni potencijal za Županiju iznosi 63 milijuna kuna. Natječaj je otvoren do iskorištenja sredstava, priopćili su iz Zagrebačke županije.

Program za male i srednje tvrtke - prednost ima proizvodnja

Korisnici ovog Programa mogu biti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva koji ulažu na područje Zagrebačke županije neovisno o sjedištu, odnosno prebivalištu.

Programom će se subvencionirati kamata na kredite za projekte koji obuhvaćaju kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata (stanovi isključeni), kupnju nove opreme ili pojedinih dijelova nove opreme te za obrtna sredstva do 20 posto (za projekt iz uslužne djelatnosti) i do 30 posto (za projekt iz proizvodne djelatnosti) iznosa ukupno odobrenog kredita.

Prednost pri dodjeli subvencija imat će projekti proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta.

U program uključene i neke jedinice lokalne samopurave

Poduzetnicima koji kreditna sredstva ulažu u proizvodne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati s 4 postootna poena, pri čemu će Ministarstvo subvencionirati 2 postotna poena, a isto će učiniti i Zagrebačka županija. Za one koji ulažu u uslužne djelatnosti kamatna stopa će se subvencionirati s 2 posto, a Ministarstvo i Županija svaki će subvencionirati kamatnu stopu s po 1 postotnim poenom.

U Program su se uključile i pojedine jedinice lokalne samouprave koje su osigurale dodatnu subvenciju kamatnih stopa za projekte koji će se ostvariti na njihovom području. Inače, najniži iznos kredita je 100 tisuća kuna, a najviši 5 milijuna kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara