Otvorena ustašizacija HDZ-a: Karamarkov i Kolindin miljenik ustašovao na Bleiburgu

Otvorena ustašizacija HDZ-a: Karamarkov i Kolindin miljenik ustašovao na Bleiburgu

Foto: Index

DEKLARIRANI neonacist, osuđeni diler drogom i uzvanik na predsjedničkoj inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović, Velimir Bujanec, ne prestaje sa zagovaranjem zločinačke i genocidne ideologije čime se istaknuo još u mladim danima. No, HDZ-u to nije zasmetalo niti u jednom trenutku, pa im očito neće zasmetati niti otvoreno zagovaranje ustašluka.

Naime, nakon što je u HDZ-ovom taboru slavio pobjedu predsjednice, nakon što je s VIP pozivnicom bio na inauguraciji hrvatske predsjednice, a zatim dobio i zahvalnicu od HDZ-a za doprinos Kolindinoj pobjedi, Velimir Bujanec, voditelj opskurne desničarske emisije na lokalnoj televiziji, poznat po tome što je kokainom plaćao prostitutke, stigao je i do Bleiburga gdje je ponosno pozirao sa zastavom na kojoj je istaknut grb NDH te na kojoj je izvezeno ustaško slovo "U".

Podsjetimo, još u mladim danima Bujanec se istaknuo govorom mržnje. "Jasno je za kakvo se rješenje srpskog pitanja zalažem: trećinu iseliti, trećinu lojalnih prekrstiti, a trećinu, zločince, poubijati", govorio je tada mladi Bujanec, ponosno pozirajući okićen nacističkim obilježjima.Karamarko želi na vlast uz pomoć neonacizma, ustaštva, mržnje, prijetnji i nasilja

Bujanec se posljednjih mjeseci, točnije otkako se u Savskoj 66 nalazi šator, istaknuo kao zaštitno lice HDZ-a i njihovog desničarskog krila. Ovaj radikalni desničar kroz svoju emisiju počeo je plasirati najnižu nacionalističku retoriku te širiti strah i netrpeljivost u eter, sve u funkciji oživljavanja agresivne nacionalističke atmosfere. U svoju emisiju poziva zaboravljene nacionaliste, različite marginalce i ridikule, eksponirane HDZ-ovce, a čak će mu i Vojislav Šešelj poslužiti kako bi nabacio nešto nove ljage na protivnike Kolinde i HDZ-a.Bujančev nacionalistički cirkus nesnošljivosti trajat će sve do novih parlamentarnih izbora, nakon koji će ga se HDZ, kao i u prošlosti, odreći u ime "prevladavanja podjela". Svejedno, ostaje činjenica da stranka Tomislava Karamarka na vlast želi uz pomoć neonacizma, ustaštva, mržnje, prijetnji i nasilja. 

Oprostio se od Klice nazivajući ga "hrvatskim samurajem"

Podsjetimo i kako se Bujanec oprostio od Vinka Žuljevića Klice. Nakon Klicine likvidacije Bujanec se obratio svojoj publici te napao Ranka Ostojića, a Klicu prozvao herojem.

"Ispred crkve prepune ljudi, cijelih obitelji djece stradao je samuraj koji je na zadarskom zaleđu jurišao na tenkove bez kalkulacije, junak koji je iz Bosne došao braniti Hrvatsku, hrvatski ratni vojni invalid koji je na Kupresu u bitci s četnicima ostao bez noge. Troje djece je ostalo bez oca, žena bez muža, vojnici bez svog ratnog zapovjednika, a prijatelji bez brata",  govorio je Bujanec te pitao "misli li Ostoja Ranković, kao neki drugi urbani rasisti, da u Sesvetama žive građani drugog reda zato što su iz Bosne".

O istrazi zbog ratnih zločina protiv Vinka Žuljevića, ali i njegovoj povezanost s mafijom, Bujanec nije rekao niti riječi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara