Ovo je čovjek koji je pobijedio banku u slučaju "Franak"!

Foto: Goran Ferbežar/Pixsell

IZ UDRUGE FRANAK stiglo je priopćenje vezano za privatni proces u kojemu je Tomislav Borković tužio banku. "Nepravomoćna presuda u privatnome procesu u korist Tomislava Borkovića koji je tužio banku zbog valutne klauzule CHF,  ulijeva optimizam i nadu da će i ostali privatni procesi imati sličan scenarij.", poručuju iz Udruge Franak.

"Ne možemo komentirati samu presudu, jer ne znamo kako ona stvarno glasi. Prema informacijama koje smo dobili od gospodina Borkovića u konkretnome slučaju utvrđeno je protupravno ponašanje banke tijekom trajanja otplate kredita u primjeni valutne klauzule CHF i primjeni višekratnog povećanja kamatne stope, naložen je prekid takvog postupanja te otklanjanje štetnih posljedica odnosno naknada štete tužitelju.", kažu iz Udruge franak.

Dodaju kako ta presuda potvrđuje tvrdnje Udruge Franak da je tumačenje Ministarstva financija od 14. siječnja kojim se bankama omogućuje da samostalno određuju fiksnu maržu odnosno veličinu kamate u postojećim kreditima, protuzakonito i nema nikakvu pravnu vrijednost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara