Pahor počinje dvodnevni posjet Srbiji

Foto: Guliver image/Getty images

SLOVENSKI predsjednik Borut Pahor doputovat će u četvrtak u dvodnevni posjet Srbiji gdje će s najvišim državnim dužnosnicima razgovarati o daljnjem razvoju odnosa dviju država i procesu eurointegracija nakon što je Srbija u siječnju službeno počela pregovore o članstvu u EU-u.

Pahor će se prvo sastati s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a nakon sastanka državnih izaslanstava, Pahor i Nikolić potpisat će deklaraciju o unaprjeđenju odnosa dviju zemalja i održati zajedničku tiskovnu konferenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Slovenije sastat će se potom i s premijerom Aleksandrom Vučićem, te predsjednicom parlamenta Majom Gojković, a kasnije u četvrtak, u nazočnosti diplomatskog zbora, obratit će se i zastupnicima u Skupštini Srbije.

Pahor će popodne položiti vijenac na spomenik neznanom junaku na Avali i sastati se s predstavnicima slovenske manjine u Srbiji, a prvi dan posjeta završit će večerom koju u njegovu čast priređuje domaćin Tomislav Nikolić.

Uz ministre obrane i financija Romana Jakiča i Uroša Čufera, u Beogradu se očekuje se i brojno izaslanstvo gospodarstvenika iz Slovenije, a uz bilateralnu i ekonomsku suradnju, bit će riječi i o suradnji u regionalnim i međunarodnim organizacijama, odnosima na zapadnom Balkanu, te o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine započetoj potpisivanjem bruxelleskog sporazuma u travnju prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara