Pakao Sirije: Assadovi avioni bombardirali školu, ubijeno 14 učenika?

Foto. Gulliver Image/ Getty Image

ČETRNAEST učenika Trgovačke škole u gradu Rakka u Siriji poginulo je, a 30 je ranjeno u napadu vojnog aviona zračnih snaga pod kontrolom sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.  Informacije o napadu potvrdio je Komitet za lokalnu koordinaciju Sirije (LCC).  Neki od učenika koji su ranjeni u napadu nalaze se u kritičnom stanju, navodi se u priopćenju, a smješteni su u poljske bolnice. Režimske snage izvele su zračne napade u više gradova na sjeveru zemlje, navodi LCC. 
 

U operacijama vojnih snaga odanih režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada protiv pobunjenika i Slobodne vojske Sirije (FSA) poginulo je novih 65 osoba, među kojima 10 djece i šest žena, potvrdila je Organizacija za promatranja poštivanja ljudskih prava u Siriji (SNHR). U priopćenju SNHR-a ističe se da je sirijska vojska koristila artiljeriju i izvodila zračne napade. Najviše poginulih bilo je u Damasku i njegovim predgrađima, gdje je život izgubilo najmanje 26 osoba. U Deri je poginulo 14, Hami osam, Homsu sedam, Kuneytri četiri, Halepu tri, Idlibu dvije i Deyru'z Zori jedna osoba. 

Priopćeno je, također, da se među smrtno stradalim nalazi i 20 pripadnika FSA, te da je tokom napada veliki broj osoba ranjen. S druge strane, iz Revolucionarnog sirijskog vijeća (SRGC) priopćeno je da su snage brigade Tevhid uzele pod kontrolu više od 20 sela oko grada Hame, te da se u okolici grada Homsa vode žestoke borbe protiv snaga Assadovog režima. 

 
Doznaje se da su Assadove snage bombardirale regije dijelove grada Damaska, koje su pod kontrolom opozicionih snaga. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara