Panika i u Europi: Španjolski svećenik zaražen ebolom bit će prevezen u domovinu

Screenshot: Youtube

ŠPANJOLSKI svećenik zaražen ebolom bit će evakuiran iz Liberije i prevezen u domovinu, objavila je u srijedu vlada u Madridu.

Španjolski misionar, otac Miguel Pajares, bit će treći stranac evakuiran iz Liberije nakon američkog liječnika i humanitarne radnice. Po njega je krenuo zrakoplov španjolske vojske, a u transportu do Španjolske bit će primijenjene stroge mjere koje za takve slučajeve propisuje Svjetska zdravstvena organizacija.

Pajares je jedan od troje misionara koji se nalaze u izolaciji u bolnici u Monroviji pošto su im nalazi na ebolu bili pozitivni. Drugo dvoje su iz Konga i Ekvatorijalne Gvineje.

Po zadnjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) od 1603 slučaja ebole (potvrđena, sumnjiva ili moguća) zabilježeno je 887 smrtnih ishoda: 358 u Gvineji, 255 u Liberiji, 273 u Sijera Leoneu i jedan u Nigeriji. Riječ je o najtežoj epidemiji ebole otkako je prije 38 godina otkriven njezin virus.

Dvoje Amerikanaca koji su se virusom ebole zarazili u Liberiji trenutačno se liječe u posebno opremljenim bolnicama u Atlanti, u Sjedinjenim Državama. Njih se liječi eksperimentalnom terapijom antitijelima koja dosad nije ispitana na ljudima, nego samo na majmunima, a ima "čudesan" učinak jer brzo uklanja simptome, rekli su tamošnji liječnici, a prenio je američki CNN.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara