Pantovčak blagoslovio svećenik kojem ne vjeruje ni papa Franjo

Pantovčak blagoslovio svećenik kojem ne vjeruje ni papa Franjo

Foto: Facebook, Hina

NOVA hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nazvala je Zorana Milanovića i pozvala ga na kavu i razgovor na Pantovčak te mu najavila da će zatražiti sazivanje tematske sjednice Vlade kako bi raspravili o gospodarskim pitanjima. Grabar-Kitarović održavanje Vladine sjednice na temu gospodarskog i socijalnog stanja u državi, može zatražiti temeljem 102. članka Ustava. Taj članak govori da predsjednik Republike može predložiti Vladi održavanje sjednice i razmatranje određenih pitanja, pri čemu predsjednik može biti nazočan sjednici i sudjelovati u raspravi.

Predsjednica je također razgovarala s predsjednikom Hrvatskoga sabora Josipom Lekom, predsjednicom Ustavnoga suda Jasnom Omejec, predsjednikom Vrhovnoga suda Brankom Hrvatinom, predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonkom Kusićem, te kardinalom Josipom Bozanićem.

Blagoslovila Ured

Tijekom prijepodneva Ured predsjednice blagoslovio je fra Jozo Zovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svećenik koji je blagoslovio Kolindin ured hercegovački je franjevac najpoznatiji po uvjeravanju javnosti da se u Međugorju doista ukazuje Gospa. Zovko je tako osnovao i brojne udruge koje se bave širenjem poruka koje međugorskim vidjelicama Gospa navodno redovito ostavlja.

Gospina navodna ukazanja u Međugorju nisu službeno priznata čak ni od strane Vatikana. Skepsu prema ovim navodnim ukazanjima, koja svećenik koji je blagoslovio Kolindin ured zdušno zagovara, izrazio je i papa Franjo kada je krajem 2013. na jednoj misi poručio da "Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji svaki dan šalje poruke".

Nije otišla na Vladu

Zanimljivo, iako je bila pozvana na sjednicu Vlade, a i sama je najavljivala kako će kao predsjednica pohoditi sjednice Vlade, danas se, prvog radnog dana kao predsjednice, nije pojavila na sjednici. No, zato će poslijepodne posjetiti branitelje koji prosvjeduju ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici, potvrđeno je iz njezinog Ureda.

A dotad će donijeti odluke o imenovanju svojih savjetnika kao i Savjeta za branitelje čiji će čelni čovjek biti  jedan od vođa šatordžija Ante Deur.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara