Pao najtraženiji europski trgovac drogom: "Talijanski Escobar" uhićen u Kolumbiji

Pao najtraženiji europski trgovac drogom: "Talijanski Escobar" uhićen u Kolumbiji

 Foto: Guliver Image/ Getty Images

KOLUMBIJSKA policija tvrdi da je uhapsila šefa talijanske kalabrijske mafije kojeg nazivaju "najtraženijim europskim trgovcem drogom", prenosi BBC News. 
 
Roberto Pannunzi, kojeg još nazivaju i "talijanskim Escobarom", uhvaćen je tijekom šopinga u centru Bogote, tvrde kolumbijske vlasti. 
 
Pannunzi je u bijegu od 2010. kada je pobjegao iz rimske bolnice gdje je primao liječničku pomoć za zatvorenike. Talijanski tužitelji optužili su ga za uspostavljanje prekoatlantske trgovine kokainom između Italije i Kolumbije. Vjeruje se da je na čelu ogranka kalabrijske mafije, poznate pod nazivom Ndrangheta, ilegalno unosio u Europu oko dvije tone kokaina mjesečno. U hapšenju je pomogla i američka policija, stoji u izjavi kolumbijskog Ministarstva obrane.

Treće uhićenje
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz Ministarstva dodaju da je Pannunzi u trenutku uhićenja imao lažne venecuelanske dokumente na ime Silvano Martino. 
 
Inače, Pannunzi je prvi put u Kolumbiji uhićen davne 1994., ali je pušten nakon što mu je istekao pritvor.
 
Drugi je put uhićen 2004. te je tada i osuđen. 2010. je uspio organizirati bijeg iz rimske bolnice gdje mu je pružena pomoć zbog (navodnih) srčanih problema. 
 
Talijanske vlasti nazvale su Ndranghetu "najopasnijim i najbolje organiziranim kriminalnim sindikatom" koji je u Italiji preuzeo primat od zloglasne Sicilijanske mafije i tako postao jednom od najvećih svjetskih kriminalnih organizacija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara