Papa Franjo dao potporu "Maršu života" u Francuskoj

Foto: Guliver image/Getty images

PAPA FRANJO dao je potporu "maršu za život" koji ovaj vikend organiziraju udruge francuskih katolika protiv politike vlade glede abortusa i okončanja života, izvijestio je u subotu Radio Vatikan.

U poruci organizatorima, koju prenosi radio Svete Stolice, apostolski nuncij u Francuskoj, msgr. Luigi Ventura, piše da "je papa Franjo informiran o inicijativi u korist poštivanja ljudskog života".

"Postavlja sudionike tog marša i poziva ih da i dalje prate tu važnu temu", stoji u poruci.

Ventura također podsjeća na riječi Pape u homiliji izgovorenoj 16. lipnja 2013. povodom dana "Evangelium Viatae" (Evanđelje života): "Gledajmo Boga kao Boga života, gledajmo njegov zakon, poruku Evanđelja kao put slobode i života. Recimo 'da' ljubavi i 'ne' egoizmu, recimo 'da' životu i recimo 'ne' smrti".

Predsjednik Francuske episkopalne konferencije msgr. Georges Pontier sastao se u četvrtak s Papom i s njim razgovarao o društvenim pitanjima u Francuskoj, svjetovnosti, obitelji i svršetku života. Nekoliko dana ranije su francuski biskupi objavili oštro sročen tekst o namjerama vlade glede okončanja života. Francuski predsjednik Francois Hollande 24. siječnja putuje u Vatikan na svoj prvi susret s Papom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara