Papa će s kardinalima raspravljati o istospolnim parovima

Foto: Guliver Image/Getty Images

U ČETVRTAK u Vatikanu počinje izvanredni konzistorij o osjetljivim pitanjima vezanim za obitelj, a uz papu Franju prisustvovat će njegovi savjetnici za reformu Crkve i kardinali iz cijeloga svijeta, među kojima i 19 novoizabranih.

Od 218 kardinala, na prvome velikom "summitu" Katoličke crkve nakon konklava na kojoj je Franjo izabran za novoga Papu sudjelovat će ih 185.

Najvažnija tema konzistorija bit će pitanje obitelji koje je Papa ocijenio odlučujućim za novu evangelizaciju. Razgovarat će se o zajednicama bračnih parova, razvedenih i istospolnih parova te o njihovoj djeci.

Konzistoriju prethodi jučer započeto treće zasjedanje pape Franje s Vijećem kardinala tijekom kojega se već raspravljalo o radu Povjerenstva za organizaciju gospodarsko-administrativne strukture Svete Stolice, a sutra će se iznijeti izvješće Povjerenstva za Vatikansku banku (IOR) te razmotriti organizacijski i gospodarski problemi Vatikana.

Na Papin zahtjev sutrašnji konzistorij će izlaganjem o obitelji otvoriti kardinal Walter Kasper, bivši predsjednik Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana, nakon čega će uslijediti izlaganja kardinala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara