Papa osudio pošast nezaposlenosti: "U središtu treba biti dostojanstvo osobe"

Papa osudio pošast nezaposlenosti: "U središtu treba biti dostojanstvo osobe"

Foto: Hina

PAPA Franjo osudio je u subotu prilikom posjeta maloj talijanskoj regiji Molise "pošast nezaposlenosti" i pozvao na "odgovornost institucije i financijski svijet te poduzetnike" u suočavanju s tim izazovom.

Spominjući "kulturu solidarnosti", Papa je istaknuo potrebu tog angažmana "naspram stanja materijalne i duhovne nužde, posebno glede nezaposlenosti, pošasti koja zahtijeva napore i hrabrost sviju nas", tijekom mise u prisustvu desetaka tisuća vjernika na nekadašnjem nogometnom stadionu u Campobassu, središtu Molisea.

U središtu treba biti dostojanstvo osobe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Molise, smješten u južnom dijelu poluotoka, jedna je od najmanjih regija Italije s nešto više od 300.000 stanovnika i stopom nezaposlenosti u prvom tromjesečju ove godine od 16,4 posto nasuprot nacionalnom prosjeku od 13,6 posto.

"Zapošljavanje je izazov koji posebno zove na odogvornost institucije, financijski svijet i poduzetnike", nastavio je Papa.

"Nužno je staviti dostojanstvo osobe u središte svake perspektive i svakog djelovanja. Drugi interesi, makar bili legitimni, od drugorazrednog su značaja", dodao je on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara