Papa svim građanima BiH: Dolazim vam kao glasnik mira, Božjeg milosrđa, nježnosti i ljubavi

Papa svim građanima BiH: Dolazim vam kao glasnik mira, Božjeg milosrđa, nježnosti i ljubavi

Foto: Hina

PAPA Franjo poručio je u ponedjeljak kako će njegov pohod Sarajevu najavljen za 6. lipnja pratiti poruke mira, dijaloga i ohrabrenja.

"Dolazim među vas uz Božju pomoć da vjernike katolike utvrdim u vjeri, da iskažem potporu ekumenskom i međureligijskom dijalogu te iznad svega da ohrabrim za miran suživot u vašoj zemlji", stoji u Papinoj poruci koja je objavljena u Sarajevu.

Sveti je Otac pozvao sve da mu se pridruže u molitvi da njegovo predstojeće apostolsko putovanje u Bosnu i Hercegovinu donese plodove kojima se nada za kršćansku zajednicu ali i za cijelo društvo.

"Mir vama"

Podsjećajući kako je "Mir vama" moto ovoga pohoda, Papa je poručio kako je i uskrsli Krist tim rječima pozdravio svoje učenike u dvorani posljednje večere darujući svoj mir kako bi ga svi ljudi primili u svoje srce.

"Sa svoje strane spreman sam doći među vas kao brat i glasnik mira kako bih svima izrazio - naglašavam svima - svoje poštovanje i svoje prijateljstvo. Želio bih svakoj osobi, svakoj obitelji, svakoj zajednici navijestiti Božje milosrđe, nježnost i ljubav", poručio je papa Franjo.

Katolicima u BiH uputio je ohrabrenje da budu uz svoje sugrađane kao svjedoci vjere i Božje ljubavi pridonoseći izgradnji društva koje kroči prema miru, suživotu i međusobnoj suradnji.

"Čeznući da vas susretnem zazivam na Sarajevo i na cijelu zemlju blagoslov Gospodina i majčinsku zaštitu Djevice Marije", poručio je Sveti Otac uz zahvalnost zbog skorog susreta sa Sarajevom i Bosnom i Hercegovinom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara