Paralizirana Porezna uprava, zatvorena vrata za klijente

Paralizirana Porezna uprava, zatvorena vrata za klijente

Foto: Arhiva

"Od 1. SIJEČNJA 2015. godine Porezna uprava posluje po novom ustroju, za što ja potrebna zakonodavna i informatička prilagodba", stoji u obavijesti Porezne uprave  koja je objavljena na njihovim službenim stranicama. Naime, Porezna uprava ovih dana radi otežano, a mnogi su se našli iznenađeni jer nisu odmah mogli dobiti potrebnu dokumentaciju od Porezne uprave, već im je objašnjeno da moraju čekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Obavještavamo građane i porezne obveznike da će Porezna uprava  od 1. siječnja 2015. godine redovno zaprimati zahtjeve za izdavanje PK kartica, potvrda, OIB brojeva, zahtjeva za utvrđivanje poreza i izdavanje rješenja (cestovna motorna vozila, nekretnina i drugo), te će u slučaju gdje je to moguće iste odmah rješavati.

Zahtjeve koje neće moći odmah riješiti Porezna uprava rješavat će u zakonom propisanom roku, to jest 15 dana od dana primitka zahtjeva za potvrde, odnosno 30 dana  od dana podnošenja zahtjeva za donošenje rješenja", stoji u obavijesti Porezne uprave.

Podsjetimo i kako je Porezna uprava prvog radnog dana u 2015. godini sasvim zatvorila vrata, odnosno nisu radili. Kako je stajalo u obavijesti nije se radilo sa strankama "zbog prelaska rada na novi sustav". No, očigledno im treba više vremena.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara