Pedofil Jimmy Savile počinio je više od 200 seksualnih prijestupa: Najmlađa žrtva imala je svega osam godina!

Foto: AFP

NAKON tromjesečne operacije "Yewtree", koju je provodio Scotland Yard, jučer su objavljeni podaci o opsegu zločina voditeljske legende BBC-ja Jimmyja Savilea. Rezultati su šokirali Veliku Britaniju - Savile je bio silovatelj i pedofil koji je u šest desetljeća počinio najmanje 214 seksualnih prijestupa, od kojih se 38 odnosi na silovanje. Svoje žrtve Savile je posjećivao u 13 bolnica diljem zemlje.

Njegova najmlađa žrtva imala je svega osam godina, a najstarija 47. Prva optužba odnosi se na sam početak njegove karijere, 1955. godine, posljednja na 2009. godine, manje od dvije godine prije njegove smrti. Najveći dio seksualnih prijestupa događao se u zgradama BBC-ja diljem zemlje, a nerijetko je uključivao maloljetne pripravnice i djecu. Čak 73 posto njegovih žrtava bila su djeca u dobi između 13 i 16 godina.

Kada je preminuo tisuće ljudi odale su mu počast u jednom hotelu u engleskom gradu Leedsu, gdje je bio izložen njegov lijes. Danas njegov grob posjećuju samo rijetki, a obitelj je s njega odstranila nadgrobnu ploču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara