Pedofil koji je 12 godina silovao pokćerku u Hrvatskoj se skriva od slovenskog pravosuđa!

Pedofil koji je 12 godina silovao pokćerku u Hrvatskoj se skriva od slovenskog pravosuđa!

Foto: Arhiva

OSUĐENI pedofil, 58-godišnji Tomo D., već godinama se u mjestu Struga kraj Ludbrega skriva od slovenskog pravosuđa, javlja portal eVaraždin.

U Ljubljani je 58-godišnjak 2003. osuđen na 11 godina zatvora zbog silovanja i spolnog zlostavljanja svoje pokćerke. Na vrijeme je pobjegao u Hrvatsku, koja ga Sloveniji nije izručila jer - Tomo D. je hrvatski državljanin!

Slovenci u veljači zatražili da kaznu odsluži u Hrvatskoj, za prijevod im trebalo 9 mjeseci!

No, ove godine u Hrvatsku stigao je slovenski zahtjev da Tomo D. svoju kaznu odsluži u Hrvatskoj. Županijski sud u Varaždinu uskoro bi trebao donijeti odluku o tom zahtjevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahtjev je u naše ministarstvo pravosuđa stigao 2. veljače, a nama je proslijeđen 30. travnja. Određeno je da se spis prevede sa slovenskog na hrvatski jezik, a prijevod smo primili 7. studenog", kaže glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda Igor Pavlic, te dodaje da se odluka očekuje an sjednici sudskog vijeća u utorak.

"Postoji zakonom propisana procedura za takve slučajeve koje se hrvatski sudovi moraju pridržavati. Hrvatski sud ne odlučuje po inerciji o nekom takvom zahtjevu i on se ne prihvaća automatski, bez obzira o čemu se radilo. Spis i presuda se moraju proučiti i mora se ocijeniti ispunjavaju li se zakonski uvjeti da se takav zahtjev usvoji", kaže Pavlic.

Silovao pokćerku 12 godina

Tomo D. je u Sloveniji zbog pedofilije osuđen 2003. godine, a kazna mu je postala pravomoćna 2006. Osuđen je na 11 godina zatvora jer je svoju pokćerku zlostavljao čak 12 godina, od njene 12 do 24 godine života! Kad je napunila 24 godine, djevojka je uspjela pobjeći u sigurnu kuću, te svoju priču ispričati policiji.

Istražiteljima je otkrila da je prilikom silovanja zatrudnjela sa svojim očuhom. Tomo D. ju je prisilio da pobaci dijete. Ispričala je i kako ju je očuh pokušao prisiliti na spolni odnos sa psom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara