Pernar: Siničić je u kampanji imao vozača, a mišljenje vozača nije nimalo bitno. On je korisni idiot

Pernar: Siničić je u kampanji imao vozača, a mišljenje vozača nije nimalo bitno. On je korisni idiot

Foto: FAH

"POKUŠAJTE zamisliti da Obamin vozač izađe u medije i govori politički protiv Obame, ili pak Kalmetin vozač i da tvrdi da je Kalmeta izdao ideju HDZ-a. Možda bi slikovitiji primjer bio da Josipovićev vozač izađe u medije i optuži bivšeg predsjednika da je izdao ideju socijal-demokracije, čak i da jest (a je), vozač to ne bi napravio iz ideoloških već osobnih razloga", napisao je Ivan Pernar vođa Živog zida nezadovoljan kako mediji tretiraju izjave Nenada Koljaje.

Naime, Koljaja je za vrijeme predsjedničke kampanje Ivana Vilibora Siničića na korištenje dao Jaguar. Koljaja je kazao kako ga je Sinčić iznevjerio jer je kod Kolinde Grabar-Kitarović morao ići sam. Usto je dodao i kako je Ivan Vilibor iznevjerio izvorišne ideje Živoga zida i optužio ga za predizborne kalkulacije. Sinčić je rekao kako već mjesecima ne razgovara s Koljajom.

"Svatko normalan bi rekao da je to neozbiljno i ne bi davao važnost njegovim tvrdnjama jer po svojoj funkciji on nije taj koji daje političke analize, to naprosto nije njegova uloga. Međutim, budući je Sinčić trn u oku bankara koji su stvarni vlasnici medija oni su iskoristili vozača da bi sabotirali Vilibora, ne zato jer je vozač bio mjerodavan da daje takve izjave, već isključivo zato jer su te izjave bile protiv Sinčića. Tu počinje i završava cijela priča", tvrdi Pernar na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar dodaje da u političkom žargonu se osobe koje daju izjave u medijima bez da su svjesni razloga zbog kojih im vlasnici medija daju medijski prostor nazivaju "korisnim idiotima".

"Vozač to dakako ne shvaća i misli da je bio u svim medijima zato jer medije zanima njegova "istina" ili što on ima za reći. Samim time on je koristan idiot u punom smislu te riječi", tvrdi Pernar.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara