Pet investitora zainteresirano za Kupare: Hoće li završiti u rukama Todorića i bivšeg ministra turizma Ostojića?

Foto: Arhiva

DRŽAVNI ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) izvijestio je kako je pet investitora iskazalo interes za obnovu kompleksa Kupari, koji čeka privatizaciju više od 20 godina, a kojeg se daje u dugoročnu koncesiju - na 99 godina.

Prva na listi ponuđača je grupacija Karisma Hotels Adriatic iza koje stoje Ivica Todorić, njemački TUI i meksički Karisma International, a kojoj je na čelu bivši ministar turizma Veljko Ostojić. Interes su pokazali i grupacija Valamar, zagrebačka tvrtka Titan nekretnine, turska Rixos grupa i Braniteljska zadruga "Mir".

Predali su neobvezujuće ponude, a uskoro bi trebao biti raspisan i natječaj za dostavu obvezujućih ponuda, na kojeg se mogu odazvati i oni zainteresirani investitori koji se nisu javili u prvom krugu.

"Potencijalni investitori su u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima"

"U ponedjeljak 10. ožujka 2014. istekao je rok za podnošenje neobvezujućeg iskaza interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina na lokaciji Kupari I. Slijedom navedenog, danas se sastalo Povjerenstvo za ocjenu prijava, koje je otvorilo ponude pristigle na javni poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo u sastavu: ministar turizma Darko Lorencin, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Alen Čičak te načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli je zabilježilo kako su na javni poziv za neobvezujući iskaz interesa stiglo pet ponuda i to od zainteresiranih investitora:

  1. Karisma Hotels Adriatic d.o.o.
  2. Valamar poslovni razvoj d.o.o.
  3. Titan nekretnine d.o.o.
  4. Rixos grupa
  5. Braniteljska zadruga "Mir", Mlini

Potencijalni investitori su u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

Napominjemo, navedeni potencijalni investitori nisu dužni podnijeti obvezujuće ponude, niti je ovlašteno tijelo Republike Hrvatske dužno sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja, odnosno osnivanju prava služnosti ili koncesije s bilo kojim od ovih zainteresiranih investitora. Jednako tako, svi ostali investitori, a ne samo navedeni, mogu se javiti na obvezujući poziv za iskazivanjem interesa.

Po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) provest će postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude koji je planiran u prvoj polovici 2014. godine.

Predmet poziva za obvezujuće ponude bit će sklapanje ugovora o osnivanju  prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina i sklapanje ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina. Za nekretnine koje se nalaze na pomorskom  dobru, zainteresirani investitori moći će podnijeti zahtjev za dodjelom koncesije sukladno posebnom propisu", stoji u priopćenju DUUDI-ja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara