Peticija protiv "kumovskih kadroviranja" na HTV-u

Foto:  HRT

 "AKTUALNI Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, bivši zadnji direktor Hrvatske televizije u bivšoj Jugoslaviji, kao što se i očekivalo,  imenovao je na čelne funkcije HRT-a svoje kumove i pripadnike interesnog lobija iz kojeg je i sam došao. Tako je za ravnateljicu produkcije imenovana Marija Nemčić, osoba koja je bila odgovorna urednica Vrdoljakove, odnosno Tuđmanove televizije, kojoj je međunarodna zajednica predbacivala poticanje etničkog čišćenja u Bosni i Hercegovini. Prema medijskim navodima Mariju Nemčić povezuje se također s privatnim produkcijama koje su predmet uskočkih postupaka na Županijskom sudu u Zagrebu. Kako daleko ide samovolja glavnog ravnatelja HRT-a vidi se iz činjenice da je imenovao vlastitog kuma za glavnog urednika 1. programa HRT-a", stoji u priopćenju nevladine organizacije "Juris Protecta - Udruge za unapređenje pravosuđa u RH" u kojem se dodaje da je ovo posljedica politike aktualne vlasti koja je donijela "najgori Zakon o HRT-u  u povijesti RH". 
 
Juris Protecta tako navodi da ovakav zakon omogućuje neograničenu kontrolu kadrovske politike na HRT-u te da omogućuje da aktualna vlast imenuje i kontrolira kadrove na svim nivoima na HRT-u. 
 
"Na taj se način medij, koji financiraju svi građani, zloupotrebljava u političke i interesne svrhe. Nema sumnje da je Hrvatska , koja uskoro postaje članica EU, jedina zemlja u Europi u kojoj postoji državna televizija. Bivši vođa DDR-a Walter Ulbricht zasigurno bi zavidio svojim hrvatskim kolegama na modelu državne televizije", piše Juris Protecta koja poziva građane da potpišu peticiju kojom se osuđuje sadašnje stanje neograničene političke kontrole kadrova na HRT-u.
 
Peticiju možete potpisati OVDJE .
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara