Petir govorila da su SDP-ovi ministri elementarne nepogode, a sad je s njima u koaliciji

Petir govorila da su SDP-ovi ministri elementarne nepogode, a sad je s njima u koaliciji

Foto: FAH

HSS je jučer velikom većinom glasova glavnog odbora te stranke odlučio da idu koaliciju s SDP-om i njegovim koalicijskim partnerima. Prihvatili su tako velikodušnu ponudu SDP-a njihovu šefu Beljaku koja im navodno garantira pet saborskih zastupnika, ministra i potpredsjednika buduće Vlade, ako tu vladu bude formirao SDP.

No odluka HSS-ovaca da uđu u predizbornu koaliciju s SDP-om znači da će u toj koaliciji završiti i notorna Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu iz redova te stranke.

SDP zbog zakona o umjetnoj oplodnji napala da se "igraju Boga"

Petir koja je nosila titulu homofoba desetljeća u više je navrata šokirala javnost primitivnim stavovima, od kojih je posljednji bio komentar na teroristički napad u Bruxellesu u kojem je ustvrdila da je njen Bog pobijedio smrt i poželjela sretan Uskrs.

A Petir u svojim izjavama nije štedjela ni SDP. S tom je strankom zaratila još 2008. godine kada se u Saboru suprotstavila SDP-ovu prijedlogu zakona o umjetnoj oplodnji. Tada im je poručila da se "igraju Boga", a SDP-ovu zastupnicu Milanku Opačić prozvala je besramnom i teatralnom, a njihov prijedlog šarlatanskim.

U istom je intervjuu Vjesniku izgovorila i rečenice kojih se mnogi sjećaju: "Križ za mene nije samo simbol, on je moj stav, i moje uvjerenje, i moja vjera. Razni farizeji i lažni moralisti sigurno mi ga neće skinuti s vrata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petir je SDP napadala i zbog, kako je rekla, sramotne industrijalizacije ruralnog prostora. Rekla je da SDP-ova Vlada nema osjećaja za hrvatsko selo i da njihovo ponašanje pokazuje odsustvo odgovornosti.

Rekla da je Jakovina elementarna nepogoda i da Milanović mora otići

Posebno se obrušila na SDP-ovog ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu kojeg je nazvala elementarnom nepogodom. "Nekoliko puta upozorila sam predsjednika Vlade, gospodina Zorana Milanovića, da ministar Jakovina uništava selo i seljake i da treba biti smijenjen. Ministar Jakovina je elementarna nepogoda i mora otići", rekla je Petir u kampanji za izbore u Europski parlament na kojima je uspjela postati europarlamentarkom.

No Petir je tražila i ostavku tadašnjeg premijera, predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, nakon što je Vladu napustio Slavko Linić. "Odlazak ministra financija Slavka Linića očekivani je rasplet situacije, a jutros je samo moglo biti pitanje hoće li otići on ili predsjednik Vlade Zoran Milanović. Mislim da bi bilo najbolje da su obojica otišli, kao i cijela Vlada", rekla je Petir koja će uskoro i službeno biti u koaliciji koja je tvorila bivšu Vladu čiju je ostavku tražila a kojoj će na čelu biti Zoran Milanović.

Petir je prije nekoliko dana izjavila da se ona protivi koaliciji sa SDP-om i da je sigurna da bi se članstvo izjasnilo za samostalni izlazak HSS-a na izbore. ali da ona iz Hrvatske seljačke stranke neće izaći.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara