Petir za Glas Koncila: Napadaju me oni koji su u mladosti radili za Udbu, omalovažaju Domovinski rat i progone generale!

Foto:  Tomislav Krišto (Cropix)
 
"ONI koji me napadaju radili su u studentskim danima za Udbu, mijenjali su po potrebi vjeru i nacionalnost da bi politički napredovali, osporavali su legitimitet Domovinskog rata, progonili hrvatske generale, omalovažavali silovane žene u ratu, imenovali ljude s kaznenim prijavama na najviše dužnosti. Njihovi putovi nisu moji putovi", izjavila je za Glas Koncila "homofob desetljeća" Marijana Petir koja je od nedavno članica Odbora za ljudska prava pri Hrvatskome saboru. 
 
Petir kaže kako su napadi na nju nakon što je postalo jasno da će biti član saborskog odbora zapravo napadi na "ljudsko dostojanstvo" te da je riječ o progonu neistomišljenika kao i o "političkom obračunu najgore vrste". 

Vlasništvo medija je nacionalna sigurnost
 
"Pitanje vlasništva medija pitanje je nacionalne sigurnosti. Niti jednoj državi ne bi smjelo biti svejedno čiji se interes krije iza kreiranja javnog mijenja. I dok države koje se navode kao primjer demokracije u svijetu imaju zakonom pa čak i ustavom vrlo jasno regulirano pitanje vlasništva medija, mi smo svoje medije prodali (osim HRT-a) i uopće ne znamo tko su im stvarni vlasnici" kaže Petir koja je ogorčena da postoje mediji koji sve što je hrvatsko i kršćansko proglašavaju nazadnim. Kao i da postoje mediji koji daju "prostor za pozitivnu afirmaciju onima koji nisu željeli samostalnu i slobodnu Hrvatsku". 
 
Petir se pozabavila i stanjem u medijima pa tako kaže kako se mnogi mediji zapravo natječu u "reklamiraju sustava vrijednosti koji je u suprotnosti s onim što živi većina građana". Takav model, smatra Petir, je i destimulirajući za  političare koji imaju konstruktivne rasprave i prijedloge. 
 
Ne glorificiraju se demokršćani
 
"Zbog prikaza političara u medijima, ali i na javnoj televiziji, stječe se dojam o privilegijama koje ne postoje i stvara se dodatan gnjev kod građana na političare kao dio društva koji parazitira na njihovoj grbači. Naravno da takvih slučajeva ima, ali njih treba prozvati imenom i prezimenom, a ne sve političare stavljati u isti koš" kaže Petir dodajući da se neke političare stilizira u nadljude, prikazuje ih se kao svemoćne. 
 
"Među njima nema niti jednog političara demokršćanske orijentacije" , zaključila se Petiri govoreći o političarima koji se glorificiraju u medijima. Petir tako tvrdi da se odavno prestala pitati gdje su katolici, odnosno gdje su kršćani u politici. 

Gdje naći kršćane u Saboru?
 
"Nije samo na meni da ih tražim skrivene pod saborskim klupama. Njih će jednog dana pronaći njihova savjest. Kao i sve druge. U politici sam susrela jako puno Heroda i još više Poncija Pilata. Ponajmanje je bilo kršćana, premda sam se posljednjih godina trudila svaki slobodni trenutak obilaziti Hrvatsku i držati tribine upravo za kršćane kako bih ih uvjerila da im je mjesto u politici ako žele da politika bude bolja" kaže Petir dodajući da je ponekad samo jedan glas dovoljan da sve promijeni. 
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara