Petroviću 18 godina zatvora za ubojstvo stanodavca: Sjekirom ga zatukao u snu pa raskomadao!

Foto: Danijel Soldo/Cropix

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Zagrebu danas je izrečena nepravomoćna presuda 22-godišnjem Davidu Petroviću za ubojstvo stanodavca, 58-godišnjeg Stanislava Turžanskog. Petrović je osuđen na 18 godina zatvora.

Podsjetimo, teretilo ga se da je 25. veljače ove godine sjekirom ubio Turžanskog u naselju Bukovlje, a potom je njegovo tijelo isjekao na nekoliko dijelova. Gornji dio tijela bacio je 1,5 kilometara od kuće u kojoj je ubojstvo počinio, a tjedan dana kasnije je donji dio tijela bacio u Savu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ubojstvu je navodno prethodila svađa oko previsokog računa za telefon, koji Petrović nije htio platiti. Nakon toga stanodavac mu je zaprijetio prijavom policiji zbog konzumiranja droge. Petrović je priznao zločin, a policiji je otkrio i da je kobne večeri konzumirao alkohol, kokain i marihuanu.

U obrazloženju presude sutkinja je kazala kako se radilo o bezobzirnom i svirepom zločinu te kako Petrović nije imao nikakvog pijeteta prema žrtvi. Spominje se i činjenica da je Petrović nakon ubojstva dijelove tijela ubijenog držao u kući, a čak je organizirao i tulum. Ipak, kao olakotne okolnosti su mu uzete činjenica da nikada prije nije osuđivan te priznanje zločina, kao i činjenica da je policiji otkrio sve detalje ubojstva i lokacije na kojima je ostavio dijelove tijela.

Obrana je najavila žalbu na presudu, budući da kaznu smatraju previsokom, dok će tužiteljstvo o eventualnoj žabi još odlučiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara