Picula: Potrebna je promjena i u SDP-u i u koaliciji na vlasti

Foto: Facebook

TONINO PICULA, SDP-ov kandidat koji je na izborima za Europski parlament prikupio najviše preferencijalnih glasova te osvojio gotovo 50 posto glasova birača koji su se odlučili za SDP-ovu listu, komentirajući euroizbore prilikom gostovanja u emisiji "U mreži Prvog" na Hrvatskom radiju kazao je kako SDP ne može biti zadovoljan rezultatima izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nema mjesta optimizmu. Potrebna je promjena i u stranci i u koaliciji na vlasti. Koalicijski partneri mogu biti itekako zadovoljni rezultatom Kukuriku liste jer bi samostalnim nastupom bili daleko od izbornog praga, a kamoli od europskog parlamenta, rekao je. SDP nakon osvojenih pet mandata u Europskom parlamentu, sada će biti zastupljen samo sa dvoje", rekao je Picula.

"Izbori su uvijek neposredna, direktna povratna informacija javnosti i birača političarima i strankama kako doživljavaju njihov rad. Prema tome, ako sam ocijenio ovo neuspjehom, pretpostavljam da ćemo na stranačkim tijelima proanalizirati zašto je doživljen neuspjeh i nakon toga, ako naravno bude takva volja, eventualno predložiti i neka nova rješenja. Ne bih volio da poraz na europskim izborima na neki način bude uvod u poraz i na parlamentarnim izborima", naveo je Picula.

I riječki SDP je jučer, komentirajući loše izborne rezultate, istaknuo kako su promjene u SDP-u nužne. "Nisam zadovoljan rezultatima na razini Hrvatske. Više je nego očito da smo dobili `žuti karton`, odnosno ozbiljno upozorenje, i da se nešto u politici i načinu komunikacije s građanima i biračima treba mijenjati", kazao je jučer riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara