Pirotehičari obustavljaju štrajk do ponedjeljka: Na pomolu dogovor?

Pirotehičari obustavljaju štrajk do ponedjeljka: Na pomolu dogovor?

Foto:  Damjan Tadić (Cropix)

NA DANAŠNJEM sastanku sindikata pirotehničara i predstavnika HUP-a kod ministra Miranda Mrsića su se napokon suprotstavljene strane počele približavati krajnjem cilju - novom Kolektivnom ugovoru za pirotehničare! Nastavak pregovora je najavljen za ponedjeljak u 15 sati i 30 minuta ponovno kod ministra Mrsića. Tijekom subote, nedjelje i ponedjeljka neće biti nikakvih štrajkačkih aktivnosti. Također je odgođena povorka podrške koja je bila najavljena za sutra u 11 sati u Osijeku.

"Nadamo se da će u ponedjeljak biti posljednji sastanak sindikata i HUP-a, te da će se razminiranje u Hrvatskoj uskoro nastaviti", poručuju pirotehničari.  
 
Podsjetimo kako do sada nije bilo dogovora između pirotehničara i poslodavaca. Iako se očekivalo kako će se jučer postići dogovor, pirotehničari i poslodavci ipak se nisu dogovorili oko plaća i prava u budućem kolektivnom ugovoru. 
 
"Poslodavci nisu prihvatili čak ni sugestiju ministra"
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi smo očekivali da ćemo postići dogovor, ali poslodavci nisu prihvatili čak ni sugestiju ministra. Jako smo iznenađeni i nismo očekivali da će poslodavci ići tako daleko da čak neće prihvatiti ni prijedlog predstavnika Vlade. O iznosima ne smijemo govoriti, ali ministrov prijedlog je bio sredina između njihovog i našeg", rekao nam je Tomislav Ledić iz Novog sindikata.
 
Podsjetimo kako su pirotehničari prvobitno tražili povećanje plaća za 1000 kuna. Razgovori se nastavljaju sutra u podne, a pozitivan ishod očekuje i ministar rada Mirando Mrsić. Evo što je izjavio u razgovoru za Media servis:
 
"Sad smo u nekoj fazi koju bih nazvao približavanje stavova. Uspjeli smo postići sporazum da je KU izuzetno potreban za ovu djelatnost, a s druge strane Vlada se obvezala kada se potpiše ugovor da se proširi na cijelu djelatnost i na one koji su ga potpisali i one koji nisu, s ciljem da se spriječi nelojalna konkurencija i da se održi standard pirotehničara", rekao je Mrsić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara