Pismo županici Lovrić Merzel: "Zastanite kraj kontejnera, pogledajte ruke koje prekapaju i osmijeh sreće na licu kad dođu do komada kruha"

Pismo županici Lovrić Merzel: "Zastanite kraj kontejnera, pogledajte ruke koje prekapaju i osmijeh sreće na licu kad dođu do komada kruha"

Foto: Kukuriku.org

ŽUPANICE Marina, pričate li vi ikada sami sa sobom? Onako ispred ogledala. Vježbate li taj osmijeh koji mi stvara nelagodu? Vjerujem i većini ovog naroda koji baulja tražeći način kako preživjeti. 

Ličite mi na Cecu. Skupocjena bunda, izbijeljeni zubi, bliješti luksuz, a miris skupocjenog parfema širi nelagodu najsiromašnijom županijom u Hrvatskoj. Kažete da pređete 200 km dnevno. Zašto? Što dobroga uradite trošeći benzin? Molim Vas, ili nekoga tko zna da mi opiše jedan vaš radni dan. Ne znam zašto, ali sad sam se sjetila da Vas je jednom davno Marijana Petir prozvala radi nekih 2000 jaja koje ste na račun županije potrošili čini mi se za svadbu sina. (Lovrić Merzel je to demantirala i najavile tužbe, op.a.). Znakovito je da inače veliki i sposobni počinju sa  cvjećarnama, a završe sa K+ strujom. A vi sa jajima.

Gledam Vas i veliki broj naših političara, svi govorite isto. Radite 16 sati dnevno, sve naroda radi i njegove dobrobiti. Ja Vas u ime naroda najsiromašnije županije u Hrvatskoj molim - nemojte više ništa raditi. Sjedite doma. Imate puno nekretnina. Sjedite i divite se svojoj sposobnosti da u vrijeme kolektivne depresije imate taj ljigavi namješteni neiskreni osmijeh koji iritira i pokazuje vas u pravom izdanju.

Jer dok Vi bilo što radite, ova zemlja je istog trenutka siromašnija za par milijuna kuna.

Izađite iz auta, obujte tenisice, stavite kapu da vas ne prepoznaju pa prošećite malo županijom. Par stotina metara samo vidjet će te u punom sjaju rezultate vašeg rada. Zastanite kraj kontejnera, pogledajte ruke koje prekapaju i osmijeh sreće na licu kad dođu do komada kruha koji nije bačen, nego ga je neka dobra duša zamotala u vrećicu znajući da će nekome dobro doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izađite iz tog svog umjetnog sjaja jer jednom ćete nekome morati položiti račune. Sigurno. I vi, i vladajući kojima pripadate, i oporba, svi će te jednom morati položiti nekome račun.

Nadam se da će one koji su počeli sa cvjećarnama opeći K+ struja a da će se vama ta jaja razbiti o glavu. I neću zaboraviti u nedjelju u 2 ugasiti TV .

Zašutite licemjeri konačno.

S.P., Zagreb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara