Pistorius se oglasio nakon dramatičnog saslušanja: Naše misli i molitve trebaju biti uz Reevu i njezinu obitelj

Pistorius se oglasio nakon dramatičnog saslušanja: Naše misli i molitve trebaju biti uz Reevu i njezinu obitelj

Foto: AFP

NAJPOZNATIJI svjetski paraolimpijac Oscar Pistorius, osumnjičen za ubojstvo svoje djevojke, danas je izašao pred sud gdje se suočio s optužbama za njezino ubojstvo. Kako prenose strani mediji, Pistorius je cijelo vrijeme čitanja optužnice plakao.

Sudac Desmond Nair odlučio je da će Oscar biti zadržan u pritvoru sve do utorka, kada će se proces nastaviti. Tužiteljstvo je najavilo da će ustrajati na optužnici za ubojstvo s predumišljajem, na što je Pistorius ponovno briznuo u plač. Nitko ga nije mogao smiriti, drhtao je i plakao cijelo vrijeme.Iako svi detalji nisu poznati, Pistorius tvrdi kako je iz vatrenog oružja ustrijelio svoju 30-godišnju djevojku Reevu Steenkamp misleći da je riječ o provalniku. Poznata južnoafrička manekenka htjela ga je iznenaditi za Valentinovo i probudila ga je rano ujutro. To je njegova strana priče u koju policija očito baš ne vjeruje.

"Naše misli i molitve danas trebaju biti uz Reevu i njezinu obitelj"

Nakon saslušanja objavljeno je priopćenje koje su potpisali obitelj Pistorius i menadžerska kompanija koja ih zastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oscar želi zahvaliti svima na porukama potpore koje je dobio, ali i naglasiti da bi naše misli i molitve danas trebale biti uz Reevu i njezinu obitelj, bez obzira na okolnosti ove strašne, strašne tragedije", piše u priopćenju.

"Do daljnjega nećemo odgovarati na pitanja, osim ako to sama situacija ne bude zahtijevala. Hvala vam na pažnji", završava priopćenje.

Upucao je s četiri metka kroz kupaonska vrata

Južnoafrički mediji danas javljaju kako je Oscar Pistorius upucao svoju djevojku s četiri metka kroz kupaonska vrata.

Denise Beukes, glasnogovornica policije u Pretoriji, novinarima je otkrila da je policija već ranije morala intervenirati u Pistoriusovu domu zbog prijava vezanih za obiteljsko nasilje. Nije željela ulaziti u detalje.
 
"Istraga još uvijek traje, naši forenzičari i istražitelji su na mjestu događaja. Stoga bi bilo neodgovorno da u ovom trenutku govorimo što se točno dogodilo kad nismo sigurni. To je naša obveza i još uvijek nismo sigurni", rekla je glasnogovornica pretorijske policije Denise Beukes.

Inače Pistorius je rođen bez obje lisne kosti, potkoljenice su mu zamijenjene protezama. Unatoč tome osvojio je čak četiri zlatne i jednu brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama, a nastupio je i na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara