Pistoriusu odgođeno suđenje za krvavo ubojstvo svoje djevojke, obranu iznosi 7. travnja

Foto: Guliver image/Getty images

SUĐENJE južnoafričkoj paraolimpijskoj zvijezdi, Oscaru Pistoriusu, odgođeno je do 7. travnja, iako je trebalo biti nastavljeno u petak. Obrana će tada iznositi svoje tvrdnje, a trebao bi svjedočiti i sam Pistorius, javlja BBC.

"Suđenje je odgođeno za ponedjeljak, 7. travnja ujutro", izjavila je sutkinja Thokozile Masipa, objasnivši: "Jedan od mojih pomoćnika ne osjeća se dobro".

Iako nije dužan svjedočiti, on je jedini direktni svjedok ubojstva te mediji vjeruju kako će ga sud pozvati da svjedoči.

No, "ako ne bude svjedočio, sud će mu moći predbaciti da nije mogao ocijeniti njegovu verziju tijekom unakrsnog ispitivanja" tužiteljstva, objasnio je odvjetnik William Booth.

"Kad priznate da ste pucali i opravdavate se legitimnom obranom, možete izbjeći svjedočenje ako postoji drugi svjedok, ali u njegovom slučaju bio je sam", dodaje Booth.

Paraolimpijac je na početku izjavio da se ne osjeća krivim, a tijekom suđenja, koje je dosad trajalo 15 dana, Pistorius se nekoliko puta emotivno slomio i briznuo u plač.

Na suđenju u Pretoriji po prvi put su prikazane i fotografije mučnog ubojstva njegove djevojke Reeve Steenkamp. Slavni paraolimpijac je zbog prepričavanja mučnih detalja nekoliko puta povraćao i plakao usred sudnice.

Pistoriusu je tada zasmetalo što se fotografije javno objavljuju te je zamolio suce da mu ih više ne pokazuju. Na njima se jasno vidi pod pun krvi, a prikazano je i tijelo nesretne Reeve Steenkamp.

Oscar Pistorius svoju je djevojku ubio na Valentinovo prošle godine, a na sudu je rekao da se ne osjeća krivim jer je mislio da provalnik iako svi dokazi zasad upućuju da ju je namjerno ubio. Ostatak života mogao bi preležati u zatvoru ukoliko ga sud proglasi krivim.

Južnoafrički sprinter prva je osoba s invaliditetom koja je nastupila na redovnim Olimpijskim igrama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara