Planira se izgradnja još 50-ak vezova i nova riva u Červar Poratu

Planira se izgradnja još 50-ak vezova i nova riva u Červar Poratu

Foto: Hina

MINISTAR pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas će obići novoizgrađeni dio luke javnog prometa Červar Porat kod Poreča, a riječ je o operativnoj obali i zaštitnom saniranom lukobranu sa školjerom, te novoizgrađenim molovima za prihvat 109 plovila komunalnih i nautičkih vezova, te putničkih i ribarskih brodova.

S vanjske strane lukobrana izvedeno je 30 metara operativne obale za privez plovila u tranzitu, a s unutrašnje strane operativna obala je dugačka 44 metra. Unutar novo formiranog zaštićenog akvatorija izgrađen je mol 1. u dužini od 60 m i mol 2. u dužini od 50 metara na koje se može vezati 107 plovila korisnika komunalnog veza kao i nautičkog veza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je u investiciju završene I i II faze utrošeno 4,5 milijuna kuna, financiranih od strane vlastitih sredstava Lučke uprave Poreč (2,95 milijuna kuna), s milijun kuna investiciju je sufinanciralo Ministarstvo pomorstva, a s 550 tisuća kuna sudjelovala Istarska županija.

U trećoj fazi planira se izgradnja još jednog mola za oko 50 vezova i nova riva s pratećim sadržajima i pristupnom cestom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara