Planirao zapaliti skoro 3000 Kurana: Policija uhitila kontroverznog svećenika s Floride

Screenshot: YouTube

SVEĆENIK Terry Jones uhićen je u srijedu u gradu Mulberry na Floridi kada je došao u park gdje je automobilom dovukao prikolicu u kojoj se nalazilo 2998 Kurana koje je htio zapaliti na obljetnicu terorističkih napada koji su se dogodili 11. rujna 2001. godine.

61-godišnji Jones htio je zapaliti po jedan Kuran za svaku žrtvu napada no njega i njegovog pomoćnika Marvina Sappa uhitila je policija te su noć proveli u zatvoru okruga Polk. Jones i Sapp optuženi su za kazneno djelo nezakonitog transporta goriva, a Jones je optužen i zbog nezakonitog nošenja oružja. Sapp je optužen i zbog toga što mu prikolica nema valjanu registraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jones je pažnju javnosti privukao 2010. godine kada je planirao zapaliti Kuran na obljetnicu napada, no na kraju je odustao. Njegova zajednica zapalila je muslimansku svetu knjigu u ožujku 2011. godine, a on je prošle godine promovirao film koji govori protiv muslimana. Sva tri ova događaja izazvala su val nasilja na Bliskom istoku. Nakon paljenja Kurana došlo je do prosvjeda u sjevernom Afganistanu kada su prosvjednici upali u zgradu Ujedinjenih naroda i pritom ubili sedam osoba.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara