Platio dug Loli Ribaru: Kerum izbjegao stečaj

Foto: Index

KERUM se spasio stečaja. U posljednji tren isplatio je Loli Ribar d.d. dug od 208 tisuća kuna pa je povučen zahtjev za stečajem Kerum d.o.o., o kojem se na Trgovačkom sudu u Splitu trebalo raspraviti 13. prosinca. Nakon Lole Ribara zahtjev za stečajem Kerum d.o.o. predala su još četiri vjerovnika, i njih će vjerojatno Kerum isplatiti kada dođu na red.

Ukupni dug Kerum d.o.o. prema vjerovnicima iznosi više od 62 milijuna kuna. Nisu se svi odlučili zatražiti stečaj. Nekim se, poput Konzuma, izašlo u susret predajom poslovnih prostora, dok su neki, poput Sardine Postira, tražbinu utužili na Općinskom sudu u Splitu.

Kerum se i dalje nada da će spasiti Marjan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda posljednjim informacijama, Kerum još uvijek nije odustao od spašavanja hotela Marjan. Navodno se vode intenzivni pregovori s Hypo bankom oko skidanje blokade, koja će do konca godine narasti na punih 34 milijuna eura. 

Kerum se uzda u kredite HBOR-a i Erste banke. Austrijanci su navodno svojih 20 milijuna eura kredita uvjetovali kreditom HBOR-a u istom iznosu. Oba kredita su odobrena, ali ne i realizirana. Kerum se nada da bi prodajom trgovačkog centra Joker za 55 milijuna eura uspio zatvoriti konstrukciju i završiti Marjan.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara