Pobjednik natjecanja u uštedi energije: Sisak na mjerama energetske učinkovitosti uštedio 1,4 milijuna kuna godišnje

Pobjednik natjecanja u uštedi energije: Sisak na mjerama energetske učinkovitosti uštedio 1,4 milijuna kuna godišnje

Ilustracija: Arhiva

SISAK je na odlučnom putu da ukloni loš glas kada je u pitanju ekološka osviještenost. Jedan od koraka na zelenom putu budućnosti je i energija. Gradonačelnik Dinko Pintarić izvijestio je kojim je snagama Sisak krenuo u štednju novca ali i okoliša.

"Kad to svedemo na brojke, stvar je više nego jednostavna - od 2009. do 2012. godine Grad je uložio 8 milijuna kuna, a svaka lipa je izuzetno dobro uložena", rekao je Pintarić.

Naime, Grad Sisak pobjednik je natjecanja u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti koje je održano u sklopu projekta 'Promocija i testiranje netehničkih mjera za uštedu energije u Hrvatskoj', a koji se provodi u sklopu IPA programa. Da to nije mala stvar pokazuju i ostvareni rezultati.

"Zahvaljujući tim ulaganjima u mjere energetske učinkovitosti godišnje u proračunu uštedimo 1,4 milijuna kuna, a za nas Siščane je možda najvažnije to što dolazi do smanjenja emisija ugljičnog dioksida. To je smanjenje, za povjerovati ili ne, od 400 tona godišnje", istaknuo je Pintarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pročelnik odjela za zaštitu okoliša Grada Siska Ante Rajić otkrio nam je zašto je sve ovo tako uspješno i što planiraju dalje.

"Rezultati rada su se u konačnosti isplatili jer se prišlo sustavnom planiranju i provedbi mjera. Naši ciljevi su definirani energetskom poveljom koju je potpisao gradonačelnik", kaže Rajić.

Strategija i planiranje, Sisak su postavili na zelenu kartu energije, a Grad i dalje nastavlja u tom smjeru. Novi projekti već čekaju svoju realizaciju.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara