Pobješnjeli jordanski kralj citirao Clinta Eastwooda pa bombardirao islamiste

Pobješnjeli jordanski kralj citirao Clinta Eastwooda pa bombardirao islamiste

Screenshot: ABC

JORDANSKI kralj Abdulah II sudjeluje u zračnim napadima na uporišta terorističke organizacije IS-a u znak odmazde za smaknuće jordanskog pilota Maath al-Kassasba.

Netom nakon pogubljenja pilota jordanski kralj je američkim kongresnicima u Washingtonu rekao da će Islamska država dobiti osvetu kakvu nikad nije doživjela.

Jedan od dužnosnika rekao je da je ljutiti kralj Abdulah spomenuo Clinta Eastwooda i film Nepomirljivi te ga citirao, piše Washington Examiner.

Ubit će svakoga na putu

U filmu Eastwood, koji glumi Williama Munnyja, kaže: "Svakog koga tamo ugledam ću ubiti. Svakog kurvinog sina koji me nanišani, ne samo da ću ubiti njega nego i njegovu ženu i sve njegove prijatelje te zapaliti do temelja njegovu prokletu kuću".

Irački mediji pišu da se kralj u borbenu misiju uputio s riječima: "Rat protiv IS-a neće prestati, mi ćemo se s njima boriti u njihovim skloništima."

"Jordanske zračne snage su izvele zračne napade na ciljeve IS-a u Mosulu, ubijeno je 55 militanata, uključujući zapovjednika IS-a poznatog kao 'princ od Nineveha'", javlja i24News.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara