Počele prve berbe duhana u Slavoniji i Podravini

Počele prve berbe duhana u Slavoniji i Podravini

 Foto: hrvatskiduhani.hr

NA SIROVINSKOM području Hrvatskih duhana u Podravini i Slavoniji u tijeku su prve ovogodišnje berbe duhana na ukupnim proizvodnim površinama od 3.755 hektara kod 952 proizvođača duhana.

Ukoliko budu povoljne vremenske prilike, očekuje se da bi ukupni ovogodišnji urod mogao iznositi oko 9.000 tona duhana, priopćeno je iz Adris Grupe.
 
Planirano je u suhome ratarenju na 3.264 hektara ostvariti prosječni prinos od 2,3 tone po hektaru duhana tipa virginia, a na navodnjavanim površinama od 403 hektara, prosječni prinos od 3,5 tona po hektaru, dok se kod duhana tipa burley na proizvodnim površinama od 491 hektar planira ostvariti prosječni prinos od 2,6 tona po hektaru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ocjenjujući početak ovogodišnjih prvih berbi duhana predsjednik Uprave Hrvatskih duhana, dipl. ing. Mirko Boić, naglasio je da će proizvođači ove godine imati više posla oko otprašivanja i pripreme duhana iz donjih branja za otkup zbog obilnih kiša, jer je u Podravini i Slavoniji u prvoj polovici ove godine palo više od 600 litara kiše te kako se iz sljedećih berbi može očekivati duhan visoke i ujednačene kvalitete, što će pridonijeti uspješnoj ovogodišnjoj berbi duhana na cijelom sirovinskom području Hrvatskih duhana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara