Počinju konzultacije na Pantovčaku, premijer Milanović ne planira dolaziti

Počinju konzultacije na Pantovčaku, premijer Milanović ne planira dolaziti

Foto: Hina

NA PANTOVČAKU počinju konzultacije predsjednice s čelnicima parlamentarnih stranaka. Za danas su najavljena izaslanstva SDP-a i HDZ-a, ali samo je Tomislav Karamarko potvrdio dolazak na razgovor.

Zoran Milanović neće na Pantovčak jer smatra da kao predsjednik SDP-a polaže račune stranci, a ne predsjednici države. Kako nada umire posljednja, tako je Kolinda Grabar-Kitarović još jučer vjerovala da može doći do preokreta...

"Dajte mu šansu da dođe, da se urazumi", kazala je Grabar-Kitarović.

Dolazak danas u predsjedničke dvore još je ranije potvrdio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko...

"Predsjednik države zove i ja ću ići na taj sastanak", poručio je Karamarko.

Osim Milanovićeve odbijenice, na Pantovčak će, kako doznajemo, stići i odbijenica šefice HNS-a Vesne Pusić jer je u, za sutra predviđenom terminu u službenom posjetu BiH. Tako će na elegantan način izbjeći sastanak sa šeficom države koji je odbio i njezin glavni koalicijski partner.

Takvi razgovori neće donijeti puno koristi, ali ne mogu škoditi, komentirao je za Media servis potez predsjednice bivši šef države Stipe Mesić koji smatra da su trebale biti unaprijed dogovorene teme i okviri razgovora..

"Jer ako ćeš ti dovesti te ljude od kojih jedan želi što duže biti na vlasti, a drugi ga želi smijeniti s vlasti, ne znam koliko ima koristi. Ali, ako bi se dogovorili o nekim strateškim stvarima, to mislim da ne bi škodilo", zaključuje Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara