Pod istragom i bivša pročelnica osječke Porezne uprave: Oštetila proračun za gotovo 12 milijuna kuna

Screenshot: Street View

USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv bivše pročelnice osječke ispostave Porezne uprave zbog sumnje da je naložila da se rješenje o ovrsi računa poreznog dužnika ne dostavi Fini na provedbu i time oštetila državni proračun za najmanje 11.886.000 kuna.

Sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio je određivanje istražnog zatvora.

U priopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a navodi se da je USKOK donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1959.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

"Osnovano se sumnja da je okrivljenica, kao pročelnica Porezne uprave, Područnog ureda Osijek, od srpnja 2012. do svibnja 2013. godine, u Osijeku, nakon što je 2. srpnja 2012. doneseno rješenje o odbacivanju zahtjeva poreznog dužnika za otpis poreznog duga s osnove kamata u ukupnom iznosu od 27.197.000,00 kuna, postupajući suprotno zakonu, naložila zaposlenicama Područnog ureda Osijek da rješenje o ovrsi pljenidbom i prijenosom novčanih sredstava ovršenika s njegovog računa ne dostavljaju na provedbu Financijskoj agenciji.

Zbog navedenog naloga okrivljenice trgovačko društvo je do otvaranja postupka predstečajne nagodbe u svibnju 2013. godine nastavilo nesmetano obavljati financijske transakcije preko svojih računa. Na opisani način nije ovršen iznos od najmanje 10.500.000,00 kuna, čime je proračun Republike Hrvatske oštećen za najmanje 11.886.000,00 kuna.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice", kaže se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara