Podignuta optužnica: Službenom karticom ansambla Lado platili 340 tisuća kuna privatnih troškova

Podignuta optužnica: Službenom karticom ansambla Lado platili 340 tisuća kuna privatnih troškova

Foto: Lado.hr

ZBOG sumnje da su od 2007. do 2011. službenom karticom pokrili više od 340 tisuća kuna privatnih troškova zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv tadašnjeg voditelja kazališne i scenske tehnike i proizvodnje te voditeljice likvidature i obračuna plaća umjetničkog ansambla Lado.

Tužiteljstvo tvrdi da je 48-godišnja računovotkinja, nakon što je 51-godišnji voditelj tehnike službenom karticom kupovao robu za njihove potrebe, na zbirnim računima upisivala neistinite podatke o vrsti kupljene robe kako bi odgovorna osoba ansambla odobravala plaćanje tih računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U razdoblju od 2007. do 2011. na taj su način Lado oštetili za ukupno 342 tisuće kuna, od čega je, po tvrdnjama tužiteljstva, više od 295 tisuća potrošio 51-godišnji voditelj tehnike.

Njega se tereti i da je tijekom 2010. i 2011. kako bi prikrio korištenje službene kreditne kartice za privatne svrhe računovodstvu predavao krivotvorene račune u kojima je bila navedena drugačija roba od one koju je zaista kupovao.

Zbog toga je, osim za zlouporabu položaja i ovlasti, optužen i za krivotvorenje isprava, tvrde u tužiteljstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara