Podnesene kaznene prijave: Pogoduje li SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške svojim tvrtkama?

Podnesene kaznene prijave: Pogoduje li SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške svojim tvrtkama?

Foto: SBplus

PROTIV gradonačelnika Nove Gradiške, SDP-ovca Josipa Vukovića, podneseno je više kaznenih prijava zbog zlouporabe položaja i ovlasti te sukoba interesa.

Portal SBplus piše da je Vuković, od kada je došao na vlast, pogodovao svojim tvrtkama "Plin projekt" i "Plin instalacije" te da im je preko gradske tvrtke Slavča, u kojoj je predsjednik Skupštine, cesijama doznačavao veća financijska sredstva, a preko tvrtke Plin instalacije je ispostavljao račune tvrtki Slavča za poslove koje je ta tvrtka do sada sama odrađivala, a sada ih je preuzela tvrtka kojoj su gradonačelnik i njegova supruga vlasnici.

Slavča prvo plaća njegovim trvtkama pa tek potom proračunu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zanimljivo je da je Vuković odredio da su prioriteti naplate u Slavči njegove tvrtke Plin projekt i Plin instalacije, iako gradska tvrtka duguje državnom proračunu. Protiv Vukovića je podnesena i kaznena prijava po pitanju kriminala u pretvorbi i privatizaciji zbog TANG-a u čijem nekadašnjem prostoru Vuković ima plinsku stanicu, a na koju je 6. studenog 2009. godine Privredna banka stavila zabilježbu od 57 milijuna kuna, a Hypo banka 28. siječnja na 10 milijuna kuna.

Tvrtke saborskog zastupnika SDP-a su u tri godine uspjele vratiti 80 milijuna kuna kredita, a mnogi tvrde da je to postigao na način da je pogodovao tvrtkama i rasterećivao ih duga i kredita. Vuković je kao gradonačelnik počeo osnivati i tvrtke u vlasništvu grada koje uspješno "pretaču" novce preko svojih žiro računa. Gradska tvrtka Industrijski park je osnovala tvrtke Novogradiška drvna industrija i Gradski radio koji nema frekvenciju ni koncesiju, a niti emitira radijski program, ali ipak ima pet podobnih djelatnika koje pišu za dvotjednik koji je u dvije godine dobio više od milijun kuna iz proračuna Nove Gradiške, a za koji portal piše da služi za Vukovićevu promidžbu.

Čini se kako su Vukoviću leđa okrenuli i koalicijski partneri iz HDSSB-a koji su zajedno sa ostalim oporbenim vijećnicima napustili gradsku vijećnicu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara