Poginuo u eksploziji: Zatvorena istraga o smrti palestinskog veleposlanika u Pragu

Poginuo u eksploziji: Zatvorena istraga o smrti palestinskog veleposlanika u Pragu

Ilustracija: Wikipedia

ČEŠKA policija je priopćila u srijedu da je zatvorila istragu o okolnostima smrti veleposlanika Palestinske samouprave u Pragu Jamala al Jamala, koji je izgubio život u eksploziji koja se dogodila na Novu godinu te da prekida sve radnje u vezi s istragom.

Jamal al Jamal (56) smrtno je ranjen u eksploziji koja se dogodila kada je otvorio sef u svojoj rezidenciji. Podlegao je ozljedama nedugo nakon primitka u bolnicu. Dužnost u Češkoj preuzeo je tri mjeseca prije toga.

Glasnogovornica policije Andrea Zukova rekla je za AFP da je istraga "završena" ne navodeći druge pojedinosti. One će se objaviti tek kada obitelj bude službeno obaviještena o tome.

Obitelj još može zatražiti nastavak istrage, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Eksploziju je izazvao sam

Po riječima državne odvjetnice u Pragu Jindre Janacove, "nije bilo kaznenog djela, eksploziju nije prouzročila treća osoba nego sam Jamal". No još nije utvrđeno zašto je držao eksploziv.

Policija je u veleposlanikovoj rezidenciji nakon nesreće pronašla dvanaest komada oružja, među kojima automatske puške i pištolje koji nisu bili registrirani u Češkoj.

Po pisanju čeških glasila, riječ je o oružju proizvedenom u nekadašnjoj Čehoslovačkoj koje je 1989., prije pada komunističkog režima u Pragu, slano Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji (PLO).

Palestinski diplomati su se poslije ispričali češkim vlastima zbog posjedovanja ilegalnog oružja.

Zulova je dodala da je zatvorena i istraga o oružju, bez drugih potankosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara