Pogledajte kako iz zraka izgleda ledom okovani Chicago!

Foto: Twitter

PILOT Hank Cain uslikao je ovu zapanjujuću fotografiju ledom okovanog Chicaga tijekom leta iz Washingtona prema Chicagu. U Chicagu je jučer izmjereno rekordnih -31 stupanj, a led i hladnoća okovali su gotovo cijeli sjevernoamerički kontinent.

"Stanje u Chicagu je posve nesvakidašnje. Ulice koje svakodnevno vrve ljudima sad su opustošene, no nije ni čudo jer se preko svih medija stanovnike poziva da ostanu na toplom i ne izlažu se hladnoći. Van izlaze samo oni koji baš moraju i oni koji su malo “probili na mozak”. Od rijetke hladnoće i jezero se zaledilo. Ljudi koji šetaju po ulicama nalik su na pingvine, obučeni u višeslojnu odjeću a neki čak i obuću pa se jedva pokreću. Vani se uistinu teško zadržati više od 5 minuta, ne toliko zbog same temperature već više zbog vjetra koji znatno povećava osjećaj hladnoće.", opisao je iz prve ruke stanje u Chicagu Roberto za Crometeo.

Tisuće letova zbog hladnoće je otkazano, a zatvaraju se i škole. Chicago je jučer izmjerio rekordno niskih -31 stupanj, dok je u području Oklahome i Texasa zbog jakog vjetra zabilježeno čak minus 40 stupnjeva Celzijevih. U pojedinim gradovima je preko noći izmjerena razlika u temperaturi od čak 45 stupnjeva Celzijevih.


Zbog velike hladnoće i jakog vjetra, djelatnici zoološkog vrta Lincoln Park u Chicagu morali su u zatvorene prostorije smjestiti čak i polarne medvjede i pingvine!

U Indiani vlasti se bore s jakim vjetrom, ledom i 30 centimetara snijega zbog čega su brojni građani ostali zatrpani u svojim domovima. Više od 30 tisuća tamošnjih potrošača ostalo je bez struje u ponedjeljak navečer, a vlasti su upozorile kako bi neki domovi mogli biti u mraku i hladnoći danima.

 Prema službenim informacijama, zbog olujnog nevremena u SAD-u, smrtno je stradalo 15 osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara