Pogledajte kako su četnici dočekani na Krimu: Mi smo jedan narod, jedino je istinita pravoslavna vjera!

Screenshot: Youtube

NAKON što su iz Srbije u Sevastopolj stigli pripadnici "Četničkog pokreta" obratili su se okupljenom narodu koji im je aplaudirao.

"Braćo i sestre, Rusi i Ruskinje, izuzetno sam počašćen što sam ovdje s vama. Znajte braćo Rusi da smo mi jedan narod, ista slovenska krv u nama teče. Jedina je istinita pravoslavna vjera", rekao je između ostalog vođa četnika na Krimu, Milutin Mališić te zaradio veliki pljesak.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milutin Mališić od ranije je poznat javnosti jer mu je 2000. godine suđeno pod  optužbom da je planirao ubojstvo na Slobodana Miloševića i Nebojšu Pavkovića što je on demantirao. Bio je pripadnik OSA-e (Oslobodilačka srpska Armija), a sada je vođa srpskih četnika na Krimu koji su zauzeli prorusku stranu.

Tadašnji predsjednik SRJ, Vojislav Koštunica, pomilovao ga je s ostalim optuženima 6. prosinca 2000. godine.

Mališić je sudjelovao i u ratu na Kosovu i Metohiji, a posljednjih godina bio je aktivan član Četničkog pokreta Bratislava Živkovića koji surađuje s kozačkim pokretom u Rusiji.

Srpski mediji pišu kako je četnički pokret dobio i svoja prva zaduženja na Krimu gdje patroliraju, ali provjeravaju vozila i putnike na punktovima. Prema tvrdnjama samog četničkog pokreta, postali su dio vojske Autonomne republike Krim te njihovo odjeljenje polako postaje odred "Car Lazar".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara