Pogledajte seksistički ispad HRT-ovog šefa Radmana!

Pogledajte seksistički ispad HRT-ovog šefa Radmana!

Screenshot i video: YouTube

GORAN RADMAN, glavni ravnatelj HRT-a, mogao bi se naći u novim problemima. Na YouTubeu je osvanuo video zapis Radmanovog seksističkog ispada s ceremonije imenovanja HRT-ovih rukovoditelja koja je 21. lipnja održana u studiju Bajsić na Prisavlju.

Radmanov seksistički pokušaj humora bio je usmjeren prema Neli Gudelj, bivšoj šefici HRT-ove radne jedinice ljudskih resursa. Na Radmanovom natječaju za ovo radno mjesto Gudelj nije prošla pa ju je šef HRT-a, valjda da je utješi, pozvao na pozornicu pritom joj uputivši neugodnu i neprimjerenu opasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam dugo znao da Nelu zovu noga iz nekog razloga, baš mi se čini da bi bila dobra prilika pokazati zašto te zovu noga", pozvao je Radman svoju kolegicu da okupljenima pokaže noge u suknji koju je za tu priliku obukla.

Kako je to izgledalo, pogledajte u video zapisu koji je na YouTube postavio nepoznati korisnik pod nadimkom "Lipi Caner":

Za očekivati je da će se o Radmanovom lošem pokušaju humora, a u stvari nedopustivom seksističkom ispadu, oglasiti pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, kao i udruge civilnog društva fokusirane na zaštitu prava žena. Bit će to još jedna u nizu poteškoća s kojima je Radman u posljednje vrijeme suočen, a zbog kojih mu se fotelja opasno trese.

Radman je, podsjetimo, sazvao izvanrednu konferenciju za novinare za petak u 13 sati. Za očekivati je da će se na njoj referirati na najnovije afere koje se uz njega povezuju, a pretpostavlja se da bi mogao i ponuditi ostavku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara