Pojačan promet u smjeru mora i prema unutrašnjosti, kolona na Lučkom duga je pet kilometara

Ilustracija: Hina

POJAČAN je promet na većini cesta u smjeru mora i prema unutrašnjosti, na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Maclja, duž Istarskog ipsilona i Jadranske magistrale (D8), na prilaznim cestama turističkim mjestima te na Krčkom mostu, izvijestio je popodne Hrvatski autoklub (HAK).

Kod naplatnih postaja Lučko na izlasku sa autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 5 kilometara, koliko je duga i kolona od čvora Jankomir (A3) prema naplatnim postajama Lučko. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Maclja kolona je oko 4,5 kilometra.

Na državnoj cesti D1 između Korenice i Udbine u mjestu Gorica vozi se jednim trakom, naizmjence, zbog prometne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, osim u Dalmaciji. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače stoga iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Vozače pozivaju i na pojačan oprez zbog mjestimice veće količine vode koja se zadržava na kolniku.

Zbog izlijevanja vode na kolnik za sav promet zatvorene su ceste D35 Švaljkovec-Donja Šemnica, D74 na dionicama Žutnica-Đurmanec i Bednja-Šaša, ŽC 2195 Kupljenovo-Luka, ŽC 2155 Krapinske Toplice-Tuheljske Toplice na tromeđi Klokovec-M.Erpenja-Selno te u centru Krapinskih Toplica između hotela i autobusne stanice, ŽC 2158 Sveti Križ Začretje-Donja Pačetina, LC 22041 Selno-Jalšje i nerazvrstana cesta u mjestu Mihaljekov Jarek.

Pojačan je promet osobnih vozila na graničnim prijelazima - na ulasku u Bajakovo, Vinjane Donje i Klek čeka se oko 30 minuta, a na izlazak iz graničnih prijelaza Kaštel, Macelj i Karasovići oko 30 minuta, dok se iz Stare Gradiške čeka oko jedan sat. Oko dva sata čeka se na izlasku i ulasku u granični prijelaz Metković.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe, uz povremeno pojačan priljev vozila u većini trajektnih luka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara