Pokopana Antonia Bilić: "Tugu i bol obitelji Bilić dijeli čitava Hrvatska"

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

POSLJEDNJI ispraćaj tragično preminule Antonije Bilić, čiji je slučaj potresao cijelu Hrvatsku i pokrenuo dosad najveću potragu u povijesti zemlje, održan je danas u 14 sati na groblju sv. Ivana pokraj Drniša. Uz njezinu obitelj, od Antonije su se zauvijek oprostili i brojni njezini obitelji i poznanici, a lijes su nosili pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, prema želji Antonijinih sestara.

Brojni stanovnici drniškog kraja već oko 13 sati počeli su se skupljati na groblju Sv. Ivana, gdje je u 14 sati pokopana Antonija Bilić.

Među prvima je na groblje stigla obitelj Bilić, a zatim i rodbina i prijatelji. Na sprovod su došli učenici lokalne srednje škole, koji poslijepodne neće imati nastavu. Na sprovodu je bio i odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić.

Propovijed na sprovodu održao je fra Petar Klarić. "Tugu i bol obitelji Bilić dijeli cijela Hrvatska", kazao je svećenik, te zahvalio bogu što su Antonijini posmrtni ostaci nakon godinu i pol dana ipak pronađeni.

Na sprovod je stiglo i 60 pripadnika Gorske službe spašavanja, čiji su pripadnici nosili Antonijin lijes. Križ je nosio Frane Bilić, Antonijin susjed koji ju je na čikolskom mostu zadnji vidio živu.

Podsjetimo, prošlog su tjedna kod Josipdola mještani pronašli kosti za koje je DNK Analiza potvrdila da pripadaju nestaloj Antoniji Bilić. Više od godinu dana nakon njezina nestanka obitelj je napokon doznala što se dogodilo s njihovom voljenom kćeri i sestrom, za čiju je otmicu, silovanje i ubojstvo Dragan Paravinja ranije nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvorske kazne.

Obitelj je zamolila da se umjesto vijenaca i svijeća novac uplati za pomoć drniškoj podružnici Gorske službe spašavanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara