Pokrenuto njemačko izdanje Huffington Posta!

Foto: huffingtonpost.de

NJEMAČKA inačica Huffington Posta, američkog on line portala, pokrenuta je u četvrtak u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj s planom da za pet godina bude jedan od pet najvećih germanofonih informativnih portala.

"Pokretanje tog izdanja potvrda je namjere Huffington Posta da bude prisutan na pet najvećih europskih tržišta, u toj prvoj fazi međunarodne ekspanzije", objasnila je tvrtka u priopćenju.

Izdanje ima sjedište u Muenchenu a internet stranicom upravlja Tomorrow Focus, podružnica medijske grupacije Hubert Burda, s kojom se Huffington Post udružio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdanje uređuje Cherno Jobatey (52), voditelj jutarnjih vijesti na javnoj tv postaji ZDF tijekom 20 godina. Ekipa će biti sastavljena od 15 novinara. Sadržaj će činiti neplaćeni vanjski prilozi.

"Huff Post" najavljuje potpisnike poznatih imena poput ministrice rada dosadašnje vlade Ursule von de Leyen, nekadašnje teniskog šampiona Borisa Beckera, glavnih direktora poput Petera Teriuma iz energetske tvrtke RWE te njemački "narod".

U Njemačkoj kao i u drugim zemljama gdje je Huffington Post prisutan, neplaćanje suradnika kritiziraju novinarske organizacije i "tradicionalni" mediji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara