Pokušale ući u hangar gdje je ubijeno preko 1000 ljudi: Majke Srebrenice ozlijeđene u sukobu s policijom

Pokušale ući u hangar gdje je ubijeno preko 1000 ljudi: Majke Srebrenice ozlijeđene u sukobu s policijom

Video: Youtube

U DOMU zdravlja u Kladnju jučer je u kasnim poslijepodnevnim satima pružena medicinska pomoć majkama Srebrenice koje su ozlijeđene u pokušaju ulaska u hangar u Kravici, kamo su obitelji žrtava došle radi odavanja počasti najmilijima, a u čemu su ih pokušali spriječiti pripadnici policije RS-a, javlja Klix.ba.


Kako je Feni rekao dežurni liječnik službe Hitne pomoći Doma zdravlja u Kladnju Samir Jusupović, pregledano je šest pacijentica kod kojih su konstatirane lakše ozlijede - modrice po rukama, nogama i grudnom košu, dok je jednoj pacijentici pružena liječnička pomoć zbog visokog krvnog tlaka.

"Sve pregledane pacijentice su otpuštene iz Hitne pomoći sa savjetom za kućno liječenje i, eventualno, da se po potrebi jave na kontrolu kod obiteljskih liječnika", rekao je dr. Jusupović.

Po njegovim riječima, jedna je pacijentica dobila terapiju injekcijom, a ostalima je savjetovano da stavljaju obloge i, eventualno, uzimaju lijekove protiv bolova (analgetike). Isto je za Fenu potvrdila i predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić koja je dobila ozljede ruke i trbuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Nisu imale dopuštenje za ulazak u hangar koji je na privatnom posjedu

Rekla je da su kod nje konstatirane lakše ozljede te da im je savjetovano da zatraže liječničku pomoć ako osjete bilo kakve tegobe. Subašić podsjeća da su članovi obitelju u konačnici uspjeli ući u hangar u Kravici te odati počast ubijenima i položiti cvijeće na mjesto stradanja i uz to što je policija pokušala spriječiti ulazak u krug Zemljoradničke zadruge u Kravici, kao i ranijih godina.

U hangaru u Kravici ubijeno je preko tisuću Srebreničkih žrtava, a obitelji su htjele prvi put vidjeti prostor u kojemu se pokolj dogodio, za razliku od dosadašnjih obljetnica kada su ostavljala cvijeće ispred ograde. Ovoga puta su prerezale lanac s lokotom na ulazu i ušle.

Majke Srebrenice nisu imale dopuštenje za ulazak u hangar koji je privatni posjed. Predstavnik policije RS rekao je medijima da policija nije upotrijebila nikakvu silu da je do lakših ozljeda došlo u naguravanju. Dodao je i da je jedan policajac udaren mobitelom u glavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara