Pokvario se vlak: Iz Eurotunela evakuirana 382 putnika i četiri psa

Pokvario se vlak: Iz Eurotunela evakuirana 382 putnika i četiri psa

Screenshot: YouTube

TVRTKA Eurotunnel u ponedjeljak je izvijestila da su njihovi zaposlenici bili prisiljeni evakuirati 382 putnika vlaka koji vozi ispod La Manchea spajajući britanski Folkestone i francuski Pas-de-Calais, zbog tehničkih problema.

Zbog problema na električnim vodovima, uprava tvrtke Eurotunnel po 382 putnika i četiri psa poslala je drugi vlak pomoćnim tunelom. Stotinjak automobila ostalo je u tunelu do popravka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravo radimo na izvlačenju pokvarenog vlaka iz tunela prema francuskoj obali kako bi evakuirani putnici mogli preuzeti svoja vozila. Jedna cijev tunela zatvorena je, no kroz pet preostalih prometovanje vlakova odvija se bez poteškoća", izvijestili su iz tvrtke.

Eurotunnel je podmorski željeznički tunel koji omogućava povezivanje Pariza i Bruxellesa s Londonom u rekordnom vremenu. Većina putnika (57 posto) - vozači osobnih automobila, putnici u autobusima, vozači kamiona - korisnici su tzv. shuttle usluge, odnosno prijevoza vozila vlakom posebnom željezničkom linijom integriranom u tunel pod La Mancheom koji u 35 minuta spaja francusku i britansku obalu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara